Пиян полицай, въоръжен с два пистолета и с бронежилетка, беше обезвреден от колегите си, на метри от училище и детската градина в столичния кв. Световрачене, предаде БНР.

Инцидентът е станал вчера около 17.30 ч. Няма пострадали, а полицейският служител Иван Страхилов е отведен в изтрезвителя.

Около 17.30 ч полицаят вървял на зиг-заг по малката уличка, срещу която се намира основното училище на Световрачене. Очевидци на инцидента казаха, че бил въоръжен с два пистолета, електрошокова палка, десантен нож и бронежилетка.

Пияният полицай е паднал на метри преди училището и може би това е допринесло да не се случи по-сериозен инцидент. Може би много алкохол не му е позволи да продължи пътя си. Деца от близката площадка се обадили веднага на тел. 112, отишли и в близкия полицейски участък.

Местният полицай обаче им казал, че няма белезници, за да го арестува и не може да направи нищо освен да докладва в СДВР. След минути на място били пратени екипи на моторизираното звено „Сигма” и няколко патрула.

Въпреки опитите на колегите да изземат оръжията, Страхилов отказал да ги предаде. Наложило се да дойдат шефовете на Столичната полиция, както и жената, с която той живее на семейни начала. Най-накрая пияният полицай бил качен на дошлата линейка и е откаран в изтрезвителя.