„Спекулациите, че брат ми е измъчвал и обирал мигранти на границата не са верни. Той е добре финансово и няма нужда да ходи да обира афганистанци”, заяви сестрата на Петър Низамов - Перата – Надя Василева в предаването „Тази сутрин”.

По думите й брат се е решил на действия, след като дълго време никой не е обръщал внимание на гражданското му недоволство. „След Нова година в Кьолн той се амбицира и реши, че в България няма да допуснем такова нещо. Първо започна със стачки, но никой не му обърна внимание. След като Динко стана известен, брат ми реши, че това е единственият начин да спрем потока към страната”, поясни Василева.

Тя поясни, че знае за делата водени срещу брат й, като категорично заяви, че те са в миналото му. По повод откритите в дома му мачете, газов пистолет и наркотици, Василева поясни, че брат й колекционира оръжия, а газовият пистолет е напълно законен и не е използван никога.

„От клипчето не става ясно, но доколкото знам, мигрантите ги нападнали в гората, някой му бръкнал в окото на Петър. Съборили ги на земята и ги вързали, за да ги осмирят”, каза сестрата на Перата.

„Няма насилие, няма грабежи, пълни измислици от страна на полицията са това, за да го вкарат в затвора”, заяви Тодор Желязков, приятел на Перата, който е ходил с него по границата. По думите му всички в региона виждат, че гранична полиция не си върши работата качествено.

Надя Василева добави, че само няколко изпита делят брат й от завършване на право, като след това планира да направи докторантура в Софийски университет. По думите й каквито и адвокати да има в съдебната зала, брат й може сам да се защити.

Петър Низамов - Перата ще се изправи пред съда днес. В Малко Търново ще бъде гледана мярката му за неотклонение задържане под стража.

Очаква се в същото време пред сградата да се проведе протест в защита на доброволческите отряди в пограничните райони и в подкрепа на Низамов. Два такива протеста в Бургас и София вчера събраха няколко десетки души.

Охранявани от полиция и жандармерия, пред бургаския съд се събраха представители на националистически организации и близки на задържания Низамов, за да поискат освобождаването му.