Обвиненият в блудствени действия с непълнолетна училищен директор Христо Радев, остава под домашен арест. Това реши Бургаският окръжен съд, като така магистратите потвърдиха мярката въпреки протеста на прокуратурата, съобщава БТА.

Държавното обвинение поиска за Радев "задържане под стража". Наблюдаващият прокурор Христо Колев каза, че има извършени нови действия по разследването, които по категоричен начин подкрепят обвинението на директора на ОУ"Христо Ботев" в Ново Паничарево.

Разпитани са учители, които са потвърдили, че знаят за нередно поведение на директора от миналата и тази година. Деца са споделяли на най-близките си хора за това – родители, учители, но въпросът бил неглижиран.

„Едва сега след намесата на прокуратурата са събрали смелост да го заявят. Всичко е отразено в протоколите по делото”, каза още прокурор Колев.

Самият директор е доволен от определението за потвърждаването на домашния арест. Пред журналисти той заяви, че всичко срещу него е скалъпено от няколко ромски фамилии.