Масирана полицейска акция протича в Перник заради групата, взривила банкомат в Сапарева баня през нощта, предаде репортер на bTV.

В града се извършват обиски на много места.

Претърсват се и автомобили, за които се предполага, че са използвани при предишни престъпления.

Повече от 12 часа продължава издирването на тримата мъже, които взломиха и ограбиха банкоматa. Един от групата беше арестуван.  Става дума за група от Перник, която се подозира за няколко взривявания на банкомати в София.

По неофициални данни задържаният е управител на заведение, което е собственост на един от заподозрените - Кирил Йорданов – Джонката.

Секунди след успешния удар снощи нападателите бягат. Планът им обаче не проработва докрай. Започва преследване и на пътя до пернишкото село Боснек ги чака блокада.

За да избегнат сблъсък с баретите, бандитите се хвърлят с колата си в дере. После побягват пеша. Полицията успява да задържи един от тях, останалите трима все още се издирват.

По петите им са 250 души, като в акцията се включиха СОБТ, Жандармерията, хеликоптер и следови кучета.

Преследваните са с адресни регистрации в Перник и са мъже на възраст 35-40 години. Само вече заловеният е без досие. Останалите са с регистрации за кражби и грабежи.

Снимка: Румяна Попова

В района на с. Боснек беше открит краденият джип, с който е било извършено престъплението в Сапарева баня. В автомобила е открита и касетката с парите.

Още не е ясна сумата на откраднатата сума. Групата е била следена, но полицията не казва откога.