Чужд ДНК материал е открит на мястото на убийството на 34-годишната Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик. Това съобщиха от прокуратурата в града. До момента са разпитани повече от 20 души. Криминалисти изследват уликите, но все още няма нито един задържан заподозрян. Жената беше застреляна в понеделник, в 18,30 ч с 6 куршума в главата.

Полицията и прокуратурата работи по всички възможни версии, но на този етап не са съобщени основните. Снощи журналисти и близки на Татяна от Пазарджик се събраха на мълчаливо бдение, за да кажат: „Не на насилието!” и да почетат със свещ в ръка паметта й. По непотвърдена информация погребението на убитата жена ще е в четвъртък или в петък.

В студиото на bTV председателят на Единната народна партия Мария Капон заяви, че познава Татяна Стоянова от работата й с Тодор Попов преди да стане кмет. „Тя вярваше в каузата, че общината трябва да се управлява от човек като него”, допълни Капон. По думите й никой не иска да говори за реформа в МВР.

Най-вероятно килърът, стрелял по Татяна Стоянова, бил лице в лице с нея. Това обявиха криминалисти след повторния оглед на мястото, където бе убита шефката на кабинета на пазарджишкия кмет.

Дело за предумишлено убийство срещу неизвестен извършител е образувано по случая от Окръжна прокуратура в Пазарджик. Възможните версиите за смъртта на Татяна Стоянова са свързани с работата, личния й живот или предстоящите избори. Мария Капон изключи последната, като подчерта, че Попов е спечелил последния местен вот с над 60% от гласовете и едва ли може да се говори за някакъв политически сблъсък в Пазарджик.

Водеща сила в Общината

Общински съветници изключват мотива за жестокото убийство да е свързан с личния живот на жертвата и посочват като такъв работата ѝ.

„Ако беше убит съдия,прокурор или следовател, естествено е първата асоциация да е съврзано с делата,които са водили. По същата логика, когато бъде извършен такъв факт и след като тя е била на такъв пост, естествено първите асоциации да бъдат свързани с нейната работа”, заяви Атанас Павлов.

Според жители на Пазарджик Татяна Стоянова е била не просто началник на кабинета на кмета. Всички важни решения, свързани с дейността на общината, са минавали за одобрение през нея, а част от служителите са изпитвали дори страх от личността ѝ.

„Има спекулации по отношение на това дали тя е дясна ръка , по отношение на ангажиментите и трудовите за това, което е изпълнявала, и доверието, което е имал кмета. Естествено, че е дясна ръка”, каза общинският съветник Димитър Петков.

Татяна е била изключително педантична и изискваща в работата си, в личния си живот била затворена, разказват бивши нейни колеги.

„Тя допускаше хората до себе си, но беше много премерена в това, което говори. Беше изключително перфектна като администратор, а и като приятелка имаше много малко истински и искрени приятели. Повечето от хората комуникираха с нея по служба”, коментира и журналистът Стефка Венчева.

  • Говорителката на кмета на Пазарджик е убита заради финансови и икономически интереси
  • Разстрелът в Пазарджик – с преработен газов пистолет
  • Две версии за убийството на Татяна Стоянова - лични мотиви и финансови задължения
  • Стотици колеги и близки се простиха с Татяна Стоянова
  • Убиецът на Татяна Стоянова не се вижда на записите от околни камери
  • Кметът на Пазарджик през сълзи: Никой не заслужава съдбата на Татяна (ВИДЕО)
  • Прокурор обяви убийството в Пазарджик за лично
  • Татяна Стоянова е простреляна 6 пъти
  • Пазарджик е потресен от убийството на Татяна Стоянова
  • Общински сделки, политическо убийство или личен мотив - версиите за разстрела в Пазарджик (ВИДЕО)