Един от обвинените, а няколко месеца по-късно оневинени от съда за опит за убийство на Делян Пеевски, проговори пред bTV. Георги Христов се закани да започне съдебна битка срещу Пеевски, когото призова да се откаже от депутатския си имунитет.

Сагата със заплахата за живота на неуспелия шеф на ДАНС започна в навечерието на друг сюжет - този с КТБ.

Христов даде първото си интервю пред Росен Цветков.

-Според съда сте невинен, но каква е истината? Участвал ли сте в подготовката на убийството на Делян Пеевски?

Разбира се, че не. Не може да се твърди дори, че съм го сънувал. Ние сме били пилотната сделка, пилотната атака, последвана след това от атаката срещу КТБ и затварянето й. Не знам кой е сценаристът, но мисля, че не е добър сценарист. А по чия заповед се пише - мисля, че стана ясно - Делян Славчев Пеевски.

Искам да видя тази справедливост как българският съд ще прочете това, че казва „убийците ми". Не, аз, не съм убиец! Завършил съм медицина, положил съм Хипократова клетва, мога да бъда помогна, но не и да отнема човешки живот.

Вие как ще се чувствате, ако сутрин някой ви звънне на вратата, щракне ви белезниците, разтършува дома ви... И ви каже, че ще ви води при шефа си, без да казва защо и в какво съм обвинен.

Извинението е хубаво нещо и прошката, когато бъде поискана и дадена. Но "извинявайте, че ви задържахме и ви обвинихме в изключително тежко престъпление"... няма как да стане.

Наранени сме, защото ние сме нормални хора, работещи в бизнеса си. Краси (Красимир Методиев – б.р.) работи 16-17 години застраховане. Аз - също. Странно е. Не знам по какъв критерий сме избрани точно нас тримата.

-Виждате ли другите като убийци, готови да извадят оръжие и да натиснат спусъка?

Виждам ги като убийци, когато сме заведение, да раздробим пържола... Това е като татус на челото, който може да бъде отстранен, но винаги остават едни 10-15 процента белег.

Пеевски отново е избран за депутат. И има имунитет. Призовавам го да се откаже от него, за да може съдът да даде ход на делата.

Цялото интервю с Георги Христов гледайте утре в "Тази събота"!

  • Цветан Василев: По думите им ще ги познаете! И по вестниците!
  • Цветан Василев: Чия заповед изпълнявате Вие, господин гуверньор?
  • Скандалът „Пеевски-Василев” – масло в огъня, довело до банковата криза
  • Семейството на Пеевски с неплатени данъчни задължения
  • На Цацаров му омръзна
  • Фермер пред финансов колапс заради КТБ и блокирани сметки
  • Корпоративна търговска банка или механизмите на Политбюро в икономиката
  • Проблеми за куп институции със сметки в КТБ
  • Пеевски съжалява, че не е бил убит, за да са доволни всички
  • Цветан Василев сезирал прокуратурата, че ще го убиват