Майката, която преби 2-годишното си дете, остава за постоянно в ареста, реши Районният съд в Ихтиман.

Жената се е разкаяла и е поискала по-лека мярка, но магистратите отказаха да я пуснат на свобода с аргумента, че тя и по-рано е малтретирала детето си.

Пред съда Ангелина признала, че е блъскала в стената 2-годишния Васко. Детето беше с тежка черепно-мозъчна травма и с риск за живота.

Той вече е в съзнание, но ще остане в реанимация още няколко дни, след което ще бъде преместено за наблюдение в детското отделение.

По думите на д-р Христо Пседерски, началник на отделението по Детска реанимация в „Пирогов”, прогнозите са за пълно оздравяване.

„Все още има един оток, ще преценим очния му статус, вероятно на по-късен етап ще се установи", коментира той.

Първоначално 22-годишната майка на детето беше задържана за 72 часа. Вече й е повдигнато обвинение.

Близките на Ангелина се скриха и не разбрахме знаели ли са, че детето е било малтретирано от майка му. 

Социалните обаче са знаели, че проблем има още преди година и половина, когато временно са отнели родителските й права, отново защото му е посягала.

„Нулева е вероятността да се върне детето на майката. Най-вероятната прогноза е детето да бъде изведено за отглеждане и възпитание в професионално приемно семейство”, подчерта Теодора Петрова, началник на отдел „Закрила на детето” в град Септември.

Пред психолог арестуваната е споделила, че агресията към детето й се отключила след пререкания с нейната майка. Най-травмиран от случилото се бил бащата на Васко, който е силно привързан към детето.