Майка на 6-годишно дете се оплака, че синът й е бил вързан и бит от свещеник в тъмна стая. Това е станало в католическия храм „Пресвето сърце Исусово” в Раковски. От пловдивската полиция потвърдиха, че по случая се води разследване. 

В неделя по обед 6-годишният Енрике играел с друго дете на детската площадка в двора на „Пресвето сърце Исусово”. Неочаквано момчето било извикано в храма от служителка на църквата под предлог, че има нужда от помощ. Вътре Енрике  бил посрещнат със шамари от местния свещеник и негов служител. Двамата отвели момчето в тъмна стая, взели му телефона и започнали да го налагат.

„Като влязъл, те заключили вратата и взели да го бият. И след това му вързали ръце, крака, устата му залепили с тиксо”, разказва Златка Гешева, майка на момчето.

„Ами, вързаха ме.. и взеха да ме бият”, казва момчето.

Майката си спомня вероятния повод за боя - преди 2 седмици момчето и негов приятел подпалили чаршаф и обърнали гардероб в стая на местния католически приют. Въпреки това тя е шокирана от саморазправата и подава жалба в полицията. „Аз не казвам, че моето дете не е палаво, разбира се. Но това не е начинът, разбира се, Божи служител е”, недоумява майката.

bTV се свърза по телефона с отец Димитър. Когато разбра по какъв въпрос го търсим, заяви, че е наклеветен и прекрати разговора. Половин час по-късно го откриваме пред храма в Раковски, отново казва че е наклеветен, но отказва да застане пред камерата ни. 

Майката твърди, че няколко часа след побоя отец Димитър признал пред нея за направеното и я помолил да не подава жалба в полицията. „И пак ми се молеше да му простя. И аз му казах: Отче, има църква, идете там се молете”, разказва Златка.

Според съдебно-медицинското удостоверение, издадено ден след побоя, малкият Енрике е имал кръвонасядания и синини около лявата ушна мида и окото, както и охлузване по гърба.