Братовчедите, осъдени на общо 22 години затвор за смъртта на шестима младежи на връх Великден миналата година, още не могат да приемат тежките присъди за убийство на пътя.

Шофьорът - 26-годишният Данаил, е с присъда от 12 години затвор, а19-годишният Живко, е осъден на 10 за това, че е предоставил колата на пиян.

Не съм спал. 12 години не са малко за човек на моята възраст, каза Данаил в откровен разказ единствено пред bTV.

Братовчед му Живко Желев каза, че още не може да проумее присъдата си - 10 години.

„Исках да отида да уча, да започна работа. Всичко да си е ОК. Всичко бях измислил и един вид наредил. И наистина, май приказката е вярна, че да не се планува много, че може да се обърка нещо”, каза Живко.

„Трябваше да има вече присъда. Беше предначертано всичко. Как можеш да осъдиш човек без веществени доказателства, автомобилът не е предоставен, няма ДНК проби, това не го разбирам аз”, каза Данаил.

„Процесът изглежда просто пълен фарс - всичко ни се отказа. Ние сме като едни кукли, седнали там и това е - само , че сме там. Едва ли има нещо по-тежко от това да загубиш детето си, но не знам. Не мисля, че трябваше така да ми се присмеят”, каза Живко.

Най-тежкото за Живко е, че той е съзнавал, че да караш пил е опасно, за което сега е осъден. Данаил пък продължава да твърди, че не той е карал колата, но е осъден. И Двамата се надяват следващата съдебна инстанция да бъде по-снизходителна към тях.