Софийската районна прокуратура води досъдебно производство срещу четирима мъже заради изнасилването на жена в столицата, съобщиха от държавното обвинение.

Според събраните до момента данни в ранните часове на 4 март Йордан Иванов, Ивайло Ценов, Илиян Кръстанов и Атанас Мечев насилили жена в помещение на приземния етаж на заведението „Воеводска среща”. Деянието било съпроводено със заплахи и употреба на сила.

Атанас Мечев – Гаргата и останалите трима мъже, негови приятели, са задържани часове след като 30-годишна жена сигнализира в полицията, че била изнасилена в стая в заведението на Мечев в ранните часове на неделя.

„Отправени й били заплашителни реплики, дърпали са я за косата. Дърпали са я за различни части на тялото, няколко шамара е получила. Пострадалата се е познавала с едно от обвиняемите лица, който я е поканил в заведението”, коментира Невена Заркова, говорител на Софийската районна прокуратура.
Близки на Гаргата твърдят, че не имало изнасилване.

Преди 2 години Гаргата беше задържан при друга спецакция на полицията. Беше обвинен за лидер на организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Банско, Разлог и София. Делото още не е приключило.

Утре съдът ще реши дали да остане решетките по новия случай.