Районна прокуратура - Бургас протестира определената от съда мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо училищния директор Христо Радев, обвинен в блудствени действия спрямо непълнолетно момиче. Държавното обвинение счита, че най-адекватната мярка за неотклонение ще е "задържане под стража". Това съобщиха от прокуратурата.

Искането за изменение на мярката спрямо 58-годишния педагог вече е внесено в съда. Делото е насрочено за 14:30 часа днес.

Припомняме, че Радев бе задържан, след като родителите на ученичка се оплакаха от него. Твърденията им са, че в училището на село Ново Паничарево, община Приморско, директорът е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори половите си желания.

От своя страна на заседанието за гледане на първоначалната му мярка за неотклонение педагогът каза, че обвиненията са скалъпени, тъй като има стара вражда с три ромски фамилии. Адвокатът му тогава заяви, че по делото има два аудиозаписа, но се чуват само женски гласове и липсва и експертиза на тези записи.