„Кокаиновата кралица” Петя Данова подписа декларация в съда, че иска да се предаде сама на властите в Италия. Според европейска заповед за ареста й от преди седмица, тя е участвала в трафик на наркотици преди 6 години.

Пред българския съд Данова каза, че е невинна и е съгласна да бъде предадена на Италия за изясняване на случая. На Апенините нашата 26-годишна сънародничка, която твърди, че работи като отговорник в магазин, е известна като "Циганката".

В следващите три дни Данова ще може да се откаже от искането си за екстрадиране. След края на този срок съдът ще има седем дни да прецени дали да изпълни желанието на обвиняемата.

Прокурорът по делото обяви, че при присъда в Италия Петя Данова ще изтърпи присъдата си в български затвор.

При международната акция „Кокаинови крале” беше задържана една от емблематичните фигури на родния ъндърграунд – Евелин Банев-Брендо. Смята се, че той е организирал пране на пари от наркотрафика от Южна Америка към Европа. Част от тях са инвестирани впоследствие през няколко фирми в България.

Общо при акцията бяха задържани 30 души, от които 15 българи.

След 2 дни ще бъде разгледано и искането за екстрадиция и на сочения за лидер на кралете Брендо. Според обвинението, групата му е действала в продължение на поне 2 години и е трафикирала за Италия 40 тона кокаин.

Един от арестуваните е и близкият на семейството на Гълъбин Боевски – Матей Боев. Делото срещу него днес не тръгна, тъй като адвокатът му не се появи заради ангажимент в Сливенския районен съд.