Бившият шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров системно е снасял класифицирана информация на бизнесмен. Това стана ясно от обвинителния акт срещу него. Тодоров е изправен пред окръжния съд в старата столица по обвинение за разгласяване на държавна тайна и престъпления на служба.

Като шеф на Териториалното звено за борба с организираната престъпност от август 2010 г. до януари 2011 г. Тодоров е разпространил класифицирана информация за шест разследвания, в които са използвани СРС-та, както и за акции на звеното за Борба с организираната престъпност. Това пише в обвинителния акт, който е 78 страници.

Той е „снасял” на бизнесмена Петър Христов за хода на знакови разследвания като "Килърите", "Фалшификаторите" и делото за смъртта на бебето в горнооряховската болница. Бизнесменът Хриостов уредил журналист от национална медия да получи информация от подсъдимия антимафиот. Служителят на МВР представил на репортера информацията като "пикантна", след което бил публикуван материал със заглавието "Бебе във фризер".

Тодоров се обръщал към бизнесмена с „шефе”, а Христов понякога дори му препоръчвал как да се води разследването и кой да бъде наблюдаващ прокурор.

Ако бъде признат за виновен, Тодоров може да получи от 3 до 10 години затвор. По делото са призовани около 100 свидетели.