Двама мъже са задържани в момент на теглене на пари с фалшиви банкови карти. По информация на МВР спецакцията е проведена на територията на с. Професор Иширково, Силистренско.

Операцията била подготвена по сигнал, получен преди броени дни, за източване на чужди сметки от конкретно АТМ-устройство. Анализирайки събраната информация по случая, антимафиотите успели точно да прогнозират времето за следващия ход на извършителите.

При появата на автомобила на заподозрените, в близост до банкомата в селото били разположени два наблюдателни екипа от служители на реда от Силистра. Те пристъпили към ареста на двамата престъпници, когато единият опитал да изтегли пари, а другият застанал да го охранява.

За да избегнат задържане, мъжете побягнали, като изхвърлили по пътя си част от фалшивите карти. След кратко преследване 33-годишният Р.П. и 38-годишният П.В. били хванати. У тях са намерени други неистински банкови карти, както и значителна сума пари, а в автомобила им - пакет канабис.

Задържаните са криминално проявени, регистрирани за извършени подобни деяния в миналото, както и с други криминални прояви. В процес на изясняване са размерът на изтеглените до момента суми, както и сметките, от които е правено това.