Антимафиоти откриха нелегален цех за производство на цигари в селскостопански двор на около километър от град Левски. По информация на МВР служителите от ГДБОП са намерили над 400 000 къса цигари, като е изчислено, че нанесените щети на републиканския бюджет възлизат на 2 милиона лева.

Обектът влязъл в полезрението на антимафиотите преди месец и половина. Стопанският двор бил пригоден в миналото за отглеждане на животни. Неговият собственик отдал помещението под наем на непознат, за което получавал 100 лева месечно.

В хода на операцията било установено, че кабел захранвал нелегалния цех от електропреносната мрежа. На електромера било монтирано устройство, с което била осъществявана манипулация на консумацията от ток.

Цехът бил оборудван от едната страна с изолация, а от другата - с рециклирани машини, използвани за обработка на тютюневи изделия. В него са открити машини, затварящи пълния цикъл на производството на цигари - по 80 мастербокса на ден. Поточната линия била организирана така, че да работят от 8 до 12 човека.

Предстоят експертизи, както и проверка на доставките на готовите цигари, за да се установи дали са пласирани на българския пазар.