Член на световната хакерска мрежа „Анонимните” попадна в ръцете на българските антимафиоти от ГДБОП, които се занимават с разкриването, прекратяването и „документирането” (особено популярен израз в средите на полицията – бел. ред.) на всякакъв вид компютърни престъпления.

За успеха на отдела за борба с интернет пиратството в ГДБОП съобщи в петък ведомственият пресцентър на МВР. Полицаите са работили под напътствията на Софийската градска прокуратура, което е доказателство за отличното между институционално сътрудничество в борбата срещу участниците в световното анонимно хакерско движение.

Перфектно свършената работа от полицията и прокуратурата прозира и от факта, че е разкрита самоличността на „анонимния”, която за обществото става известна с инициалите Д.Д.

От съобщението на МВР не може да се направи обобщение, че 20-годишният „компютърен пират” е изградил „трайни престъпни навици”, тъй като в текста липсва задължителното уточнение за регистрирани „криминални прояви” при наличието на такива.

Компютърните специалисти на МВР са установили, че „анонимният” Д.Д. е „ударил” сайт на дружество, лицензиращо публично разпространение на музика у нас.
Преди да „бъде приведен в известност”, Д.Д. е проникнал „нерегламентирано” в администраторския панел на сайта, откъдето пренасочвал потребителите към страница със свободен достъп на „своите колеги” от международния „хакерски заговор”.

Полицаите претърсили два адреса, използвани от Д.Д., откъдето иззели 11 сървърни конфигурации, четири компютъра, три лаптопа, голямо количество хард дискове, флашки, CD и DVD.

След извеждането на Д.Д. от „анонимност”, той направил пълни самопризнания, дори се разкаял за действията си. Въпреки това обаче срещу него е образувано досъдебно производство и той е заплашен от санкции.