При показна акция в Слънчев бряг бяха задържани 7 души в заведението 4YOU, в което стана престрелката на 8 юни. Тогава тежко беше ранен Димитър Желязков – Митьо Очите, а негов охранител беше убит.

Преди арестите в заведението беше проведен поредния следствен експеримент с разпити на свидетели. МВР направи възстановка на стрелбата по Митьо Очите.

Минути след началото на следствения експеримент 5 полицейски автомобила блокираха улицата и десетки специални части нахлуха в заведението. В недоумение останаха присъстващите адвокати, както и адвокатът на Радослав Димитров, един от обвинените в опит за убийство на Димитър Желязков – Очите.

Следствените действия се водят от Специализираната следствена прокуратура в София. Задържаните са били обявени за общонационално издирване. Всеки един от тях обаче беше задържан веднага след стрелбата на 8-ми юни и съответно освободен.

Издирват се още четирима заподозрени, сред които и собственикът на заведението 4YOU Божидар Георгиев. Задържаните ще останат минимум 24 часа в ареста, утре ще стане ясно какви обвинения ще им бъдат повдигнати.

Междувременно Димитър Желязков беше транспортиран за лечение в столична болница – приеха го в Софиямед". От болницата обявиха, че няма да бъдат давани подробности за здравословното му състояние. ВМА и „Александровска болница” отрекоха информацията, че са отказали да приемат Митьо Очите.