Днес до обед около 50 граждани на Дупница са сигнализирали в полицията, че са получили обаждания по телефона от непознати, които са им искали пари, предаде БТА, като се позова на ОДМВР-Кюстендил.

Към момента няма хора, попаднали в капана на измамниците и от полицията твърдят, че няма как да предприемат действия само на база обажданията.

„Отново ще призова гражданите да не се доверяват, да не дават пари, които са поискани по телефона. Каквото и да им бъде съобщено, щом се искат пари става въпрос за измама”, каза пред „Фокус” говорителят на ОДМВР-Кюстендил Катя Табачка.

Само вчера в Благоевград, Монтана и Силистра четирима възрастни човека са се простили с над 30 000 лв. Най-често вече се прилага схемата „съдействие при арест на измамници”, в хода на която жертвата бива убеждавана да изтегли пари, които щели да се използват за примамка при спецакция на полицията. От МВР на няколко пъти подчертаха, че никога не разчитат на случайни граждани за подобни действия и всяко такова обаждане е сигурна измама.