Тя има над 15 години опит във финансовата сфера. Към момента е инвестиционен директор във фонд за дялови инвестиции. А темата за финансовата грамотност при децата е нейна лична кауза, на която се е посветила.

Снимка: Наталия Тодорова, личен архив

Наталия вярва, че това не е просто знание за парите, но и формиране на навици, умения и култура за управление на личните финанси. Водена от убеждението си, тя създава Националния ученически конкурс „Моята паричка“, с който цели да събуди отношение към темата както у дома, така и в училище.

Снимка: Моята паричка, архив

Инициативата провокира въображението и любопитството на децата, които пресъздават проект на собствена банкнота чрез рисунка.

Наталия е автор на образователни ресурси за парите и управлението на личните финанси, като дава съвети и в своя персонален блог The Little Chef. Темата присъства активно и в нейното семейство. Тя е омъжена и е майка на очарователните Кари и Димитър.

Разказваме ви нейната лична история в поредицата ни „Жените на България“.

 

Наталия е едно от красивите и успешни лица във финансовия свят и сигурно ще се изненадате, че първото ѝ висше образование е по специалността „Журналистика“ към Софийския университет. Първата ѝ работа също е в сферата на комуникациите – още като студентка отива в пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

 

Снимка: Наталия Тодорова, личен архив

„В 7 ч. сутринта правех преглед на печата. Това се случва преди 20 години и помня, че ръцете ми ставаха черни от мастилото“, разказва тя, но именно този професионален път я отвежда още по-навътре в сферата на комуникациите и ПР, за да продължи до публичните структури и да попадне в инвестиционната среда.

 

 

„При мен идваха хора с професии, с образование, доста често с бизнеси, които не разбираха сериозна част от икономическите процеси или финансови инструменти. Липсваха им опитност и знания“, казва тя.

Ежедневните срещи с клиенти и работата с тях ѝ показват колко по-дълбоки са проблемите и че ако искаме следващите поколения да бъдат по-информирани и осъзнати по темата за парите, трябва да започнем с промени от ранна детска възраст. Темата провокира още по-голямо внимание у нея и в ролята ѝ на майка на две деца.

Снимка: Наталия Тодорова, личен архив

Така Наталия, съвместно с едно от издателствата у нас, разработват проект – образователни карти, които представят по интересен начин термини, явления и процеси за парите.