Още по-стилна, по-женствена, по-истинска... 

Така застана пред камерите ни Мишето, както я наричат всички. Думите ѝ звучат като песен, написана от душата ѝ, защото музиката е начинът да изрази себе си и само тя руши вътрешните ѝ бариери.  

Снимка: Евгений Милов

Музиката присъства през целия й живот. Израства заедно с нея, става част от нея. Родителите ѝ бързо забелязват необкновения талант, който има, и още на 4-годишна възраст Михаела се качва на сцената, за да постави завинаги фамилията Маринови на нея.  

Снимка: Virginia Records

Днес Мишето е само на 25 и вече е постигнала невероятни успехи в съвременната българска музика. Тя създава хит след хит, печели множество награди, радва се на обичта на публиката и е съхранила всичко земно и човешко у себе си.  

В Жените на България” ви срещаме с нежното и крехко създание с феноменален глас Михаела Маринова.  

„Музиката е моето спасение. Не знам дали е възможно човешко същество да ме направи толкова щастлива, колкото ме прави музиката”, споделя тя.  

Снимка: Евгений Милов

Казва, че дори и в най-големите си разочарования по пътя към успеха не се е съмнявала, че музиката е нейна мисия.  

„Лекувам себе си чрез нея, но помагам и на други, вдъхвам им вяра”, казва Мишето. 

Пътят за младата изпълнителка изглежда ясен от самото начало. Помни как родителите ѝ вкъщи са пускали българска музика, а в по-късните си години започва да се вдъхновява от образите и творчеството на Тина Търнър, Фреди Меркюри, Уитни Хюстън - все музикални легенди, които вече не са сред нас, но са оставили своя ярък отпечатък.