Тя е част от глобална компания със 150-годишна история с фокус върху печатните процеси и корпоративните документи. Дигитализацията обаче е тук и тя вярва, че печатът и технологиите не си противоречат, напротив, могат да се допълват взаимно. 

Тя има свобода да взима решения и се старае непрестанно, за да развива и надгражда постигнатите успехи. Казва, че учи през целия си живот и се стреми винаги да бъде по-добра. За нея работата е удоволствие, въпреки всички лишения, които е понесла.

Снимка: Евгений Милов
В дигиталната ни поредица „Жените на България“ тази сряда гостува Елена Дречева, изпълнителен директор на Коника Минолта България.

Професионалният път на Елена в IT сектора започва преди близо две десетилетия. Годината е 2005-а, когато получава съобщение от нейна приятелка, че японската компания Konica Minolta търси регионален мениджър за България.

Елена се явява на интервю и още си спомня момента, в който разбира, че е одобрена. Била е само на 28, когато получава договора за управление и съдебно решение на компанията. Така, тя става първият неин служител с възможност да развие дружеството по начина, по който си представя.

Изпълнена с енергия, ентусиазъм и мотивация оттогава досега Елена ръководи успешно екип от 81 души, а компанията поддържа лидерската си позиция на пазара.

Снимка: Евгений Милов

„Културата е тази, която ни отличава“, казва Елена и неведнъж в разговора ни споделя за връзката, която е изградила с екипа си, за усещането, че те са като семейство и могат да разчитат един на друг, също да постигат заедно целите си.

Технологичният сектор се развива динамично, затова и всички в компанията се обучават постоянно и прилагат съвременните иновации, тъй като дигитализацията не е мода, а необходимост.