Футболистите на втородивизионния италиански тим Торино претърпяха тежка автомобилна катастрофа с клубния автобус, но останаха невредими.

Отборът на временния водач в Серия Б се завръщал в неделя вечерта след победата с 3:1 като госта на Верона, когато краден ТИР връхлита отзад върху лек автомобил и го натиква под автобуса на професионалния футболен клуб, при което загиват двамата пътници, а водачът на автомобила е в тежко състояние с опасност за живота.

Още не можем да преодолеем шока, разказва Алберто Бариле, който е шеф на пресслужбата на Торино. Около 21.20 часа бяхме на изхода на автомагистралата при Сантена. Нашият автобус намали хода, за да позволи автоматично разчитане на електронния пропуск. В това време ТИР блъсна лекия автомобил, който се намираше след нас. На свой ред автомобилът се удари в нашия автобус и остана смачкан под него. Ударът изблъска автобуса зад контролния пункт. Водачът на автомобила беше още жив. Повикахме помощ. Отборът остана на местопроизшествието около 45 минути. Футболистите бяха шокирани. Извиках друг автобус, който ги натовари и откара в Торино.
Надявам се водачът на колата да се спаси, макар че ни информираха, че е в критично състояние, сподели Алберто Бариле.

През 40-те години на миналия век Торо е легенда в калчото с пет последователни шампионски титли. На 4 май 1949, на връщане от прощален мач в Лисабон за капитана на Бенфика Ферейра, самолетът на Торино се блъска в мъглата в базиликата на хълма Суперга. Загиват 31 души на борда - футболисти, клубни ръководители, спортни журналисти и екипажът. В момента Торино е водач в класирането на серия Б с 23 точки от 9 мача.