Роберт Левандовски запечата името си в сърцата на феновете на Борусия (Дортмунд) с четирите гола, които вкара на Реал (Мадрид) в първия 1/2-финален мач от Шампионската лига между двата отбора, но само ден по-късно се оказа, че и ще ги разбие.

Агентът на нападателя Марк Бартел обяви, че клиентът му е постигнал договорка за личните си условия с друг клуб, но името му остава тайна. Преди повече от два месеца немската преса гръмна, че Байерн (Мюнхен) вече е сигурният нов отбор на нападателя, но и двата клуба не потвърдиха новината.

„Постигнахме споразумение с друг клуб и възнамеряване да отидем там през лятото. Всички искания на Борусия (Дортмунд) ще бъдат изпълнени. Получихме интересна оферта, личните условия устройват Роберт. От Борусия ни увериха, че няма да пречат на трансфера. Финализирането на контракта сега е в ръцете на двата клуба”, заяви Бартел.

Доста мъка ще се събере за верните и легендарни фенове на Борусия (Дортмунд), които само преди два дни научиха, че и още един от любимците им напуска отбора – Марио Гьотце ще премине в Байерн (Мюнхен). Остава надеждата, че ще спечелят Шампионската лига за утеха.