Най-ниският човек на Земята Чандра Бахадир Данги от Непал и най-високият Султан Кьосен от Турция се срещнаха в британската столица за първи път по случай Деня на световните рекорди, който се провежда за десета поредна година. Двамата позираха за снимка във Великобритания пред Биг Бен.

Непалецът Данги е най-ниският жив човек в света. Той е висок едва 54,6 см и счупи рекорда на Гюл Мохамед, който беше висок 57 см. Чандра е роден през 1939 г. и той стана известен, след като един дървосекач го видял в селото, където живее. Всички членове на семейството на най-ниския човек на Земята са с нормални размери.

Султан Кьосен пък е висок 251 см и е най-високият човек в света. Той е турски фермер. Огромната му височина се дължи на тумор в хипофизната жлеза. Той е толкова висок, че не може да ходи сам, затова си помага с бастун. Семейството на Султан също е с нормален ръст. Най-високият човек в света не е успял да завърши образованието си заради ръста си, също както не може да упражнява и професията си на земеделец.