Ръководството на руския елитен тим Мордовия (Саранск) обвини бившия наставник на тима Фьодор Шербаченко в организиране на уговорени мачове.

Президентът на управителния борд Сергей Сюшов заяви за онлайн издание, че е наясно с няколко случая на уговорени мачове, в които Шербаченко е бил замесен. Всички те са били през сезон 2010, когато тимът от Саранск играеше в Първа дивизия, преименувана сега на Национална футболна лига.

"Все още не знам защо паднахме от Волга с 0:3. Можете да видите видеото и да разберете, че съм прав. Не е толкова трудно да разбереш. Волга се бореха за място във Висшата лига и ситуацията в класирането ги караше да печелят точки. Помня как вратарят ни се дръпна от топката и тя влезе във вратата. Имаше и странна грешка от халфа ни, след която играч излезе един на един с вратаря и се възползва от подаръка", заяви Сюшов, цитиран от БГНЕС.

Той добави, че същата година треньорът си разменил домакински победи с Химки след няколко поредни натрупани загуби. Шербаченко бе уволнен през есента заради слабо представяне.