След неуспеха в опита да се спечели десетата Шампионска лига, Реал (Мадрид) вече започна да мисли за бъдещето и за селекцията през следващия сезон. В клуба най-накрая явно осъзнаха нуждата от изявен централен нападател и звездата на Борусия (Дортмунд) Роберт Левандовски се превръща в основна трансферна цел на "белите", според вестник "Ас".

Според изданието президентът на мадридчани Флорентино Перес дори вече е провел първи разговори с колегата си начело на Борусия Ханс-Йоахим Ватцке за подобен трансфер. Това се е случило на официалната вечеря преди реванша от полуфиналите на Шампионската лига в Мадрид. Във въпросния разговор Ватцке потвърдил, че към поляка има интерес и от страна на Байерн, но ако има вариант, би предпочел да го продаде на Реал (Мадрид). За испанците цената дори щяла да бъде по-ниска, отколкото за баварците. До момента от Борусия са поискали 25 милиона евро за Левандовдски, но са склонни да го продадат в Реал за 20 милиона.

Както е известно в Германия от доста време се говори, че Левандовски е сигурно ново попълнение на Байерн, но и от двата клуба до момента категорично отричат за трансфера. Явно причината е точно, че не само баварците се интересуват от голаджията, а и от други клубове, като например Реал (Мадрид), а пък от Борусия биха предпочели да го продадат на някой друг, а не на съперника в Германия.

Самият Левандовски до момента също отрича за "сигурното" негово преминаване в Байерн и след класирането на Борусия за финала на Шампионската лига обяви, че бъдещето му още не е решено. Настоящият му договор с клуба от Дортмунд обаче е до 2014 г. и ако той бъде продаден това изглежда със сигурност ще се случи през лятото.