Пол Гаскойн, който се лекува в клиника в САЩ, е бил преместен в интензивното отделение, за да бъде следено през цялото време състоянието му, обяви Гари Мабът, който негов бивш съотборник в Тотнъм.

Газа се лекува от алкохолизъм в клиника в Щатите.

"За съжаление, организмът на Пол реагира много лошо на детоксикацията, която му беше приложена. И за да бъде наблюдаван по 24 часа седем дни в седмицата, решението е да бъде преместен в интензивното отделение, коментира Мабът пред телевизия "Скай Спортс".

"Говорих тази сутрин с медицинския екип, който се грижи за него, тук във Великобритания. Те също са обменили информация за състоянието му и се надяват, че възможно най-скоро ще се върне отново в стационарното отделение на болницата", обяви още Мабът.

45-годишният Гаскойн е имал проблеми с алкохола и в годините, когато играеше професионално футбол за отборите на Тотнъм, Лацио, Рейнджърс. Самият той често е подхождал несериозно към проблема, а доста от приятелите му приемаха случките откъм забавната им страна.

"Много медии също помогнаха за това да бъде известен като пияница, а не като футболист. А това не биваше да става така. Освен алкохолизъм, той има и други заболявания, които трябва да бъдат лекувани", коментира още Гари Мабът.

"Пол се бори за живота си, той е в трудно положение. Нека се надяваме, че скоро ще се изправи на крака, коментира пък друга легенда на английския футбол Гари Линекер.