Фулъм ще направи опит усили още нападателната си мощ и изглежда има желание да привлече още един централен нападател в състава си, който да бъде конкурент на Димитър Бербатов. Става въпрос за Пабло Освалдо от Рома.

Италианският национал от аржентински произход изглежда вече е поставен на масата за трансферите, тъй като в момента се очаква привличането на Жервиньо от Арсенал при римляните. Според "Гадзета дело спорт" именно Фулъм е сред отборите, които проявяват интерес към Освалдо. Новият собственик на "котиджърс" Шахид Кан вече е готов с офертата си и тя е на стойност от 12 милиона евро.

Това предложение обаче засега изглежда недостатъчно за Рома, тъй като "вълците" искат 17 милиона за нападателя и вече отхвърлиха оферта от 15 милиона на Манчестър Сити. Зенит бе готов да плати исканата сума, но пък самият Освалдо отказа да ходи в Русия.

Любопитното около евентуалният трансфер на Пабло Освалдо във Фулъм е, че той е почти идентичен играч с най-добрия футболист в лондонския тим Димитър Бербатов. Все пак мениджърът Мартин Йол вече е показвал, че често разчита на тактика с двама изявени нападатели, като през изминалия сезон Бербатов не рядко си партнираше в атака с Родайега или Петрич. Ако се стигне до привличането на италианския национал това вероятно би означавало, че Фулъм е готов да се раздели с някои от вече споменатите нападатели.