Сръбският защитник Дарко Савич ще бъде извън терена в следващите две седмици и не само пропуска реванша от Лига Европа срещу Шльонск, но също така и старта на шампионата в "А" група с ЦСКА в неделя. Това съобщи  на пресконференция треньорът на "железничарите" Диян Петков.

Локомотивци се добраха до нулево равенство в първата среща, а в четвъртък от 20.30 часа ще се опитат да елиминират поляците и да стигнат до плейоф за групите на турнира.

"Освен Кристиян Добрев, може би Дарко Савич е другият ни опитен защитник. Те двамата са много важни в отбраната ни, а сега няма да разчитаме на единия от тях", коментира Петков.

Савич получи мускулна травма в първия двубой с Шльонск, която се оказа по-сериозна от предварителните прогнози. Марчо Дафчев, който досега се лекуваше, е напълно възстановен, но пък не е тренирал на пълни обороти от доста време. Неговото участие в стартовия състав е под сериозна въпросителна.

"Не е наваксал все още с подготовката. Но това е проблем на много играчи от нашия състав, не само на него. Така, че няма какво да го крием, доста хора не са готови", притеснен е Петков.

"Железничарите" ще направят в четвъртък от 10.00 часа тонизираща тренировка на терена на комплекс "Царско село". В деня на срещата пък треньорът им Диян Петков ще навърши 44 години.