"Очаквам по-труден мач в София, отколкото беше този във Вроцлав. Шльонск е качествен отбор, вицешампион на Полша. Убедих се с очите си какво представляват. За съжаление, те са много пред нас. Очаквам да играем на предела на възможностите си и ще бъда много щастлив, ако ги отстраним", заяви треньорът на Локомотив (София) Диян Петков.

Първата среща от третия кръг на турнира Лига Европа миналата седмица на полска земя завърши 0:0.

"Далеч съм от мисълта, че като гости сме изиграли страхотен мач. Но бяхме дисциплинирани и трябва да бъде така всеки път. 0:0 е коварен резултат, но пък със сигурност ще ни държи нащрек. Дузпи няма да чакаме, а каква ще бъде тактиката - това ще се види на терена", допълни специалистът.

"Не искам да влизам в подробности за постройката ни, но мога да кажа, че ако играем както срещу македонците, нямаме никакъв шанс да продължим. А ако се представим, както при гостуването на Шльонск, шансовете ни не са никак малки. Ако се класираме напред, няма да бъде голяма изненада, но за три дни няма как да си променя мнението - Шльонск си остава фаворит в нашата двойка", каза още треньорът на "железничарите".

"Много често обаче замисълът преди мача е едно, а на терена се получава нещо съвсем различно. Без съмнение полският отбор е много по-качествен от Металург (Скопие)".

"Няма да атакуваме като обезумели от първата минута. Ще бъдем много внимателни, поне така се надявам. В Полша почти не направихме грешки. Знам, че такъв мач трудно се повтаря и в някакъв момент ще започнем да грешим. Никой не е застрахован. А и нашият отбор не притежава онази класа, която да му дава предимство още при стъпването на терена. Затова трябва да разчитаме на дисциплината", завърши Петков.