Ръководството на Левски изготви предварителен план за екскурзията на феновете на отбора към Босна и Херцеговина, където "сините" ще играят реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Сараево.

В писмото до привържениците ръководството на Левски предупреждава за опасностите на босненска територия и призовава за спазване на предварителната организация.

Призивът на Левски, публикуван без редакторска намеса:
"Отборът на Левски постигна важна победа в София срещу Сараево в турнира на Лига Европа с изключителната подкрепа на "сините" привърженици. На реванша в Сараево още повече ще се нуждаем от тази любов и вярност, която е съпътствала нашия клуб из цяла Европа.

За съжаление, обстановката там е изключително тревожна и, с оглед запазване на тяхната сигурност, призоваваме привържениците на Левски да проявят отговорно и сдържано поведение.

Мачът в Сараево ще започне в 21.00 часа местно време на 26.07.2012г (четвъртък), като пътуването от София до там (около 600 км) ще отнеме поне 7-8 часа с кола и 10-12 часа с автобус.

Ръководството на Левски разполага с официална информация, че с оглед да се гарантира сигурността на всички наши фенове, от сръбско-босненската граница те ще бъдат директно ескортирани от босненски полицаи до стадиона на Сараево.

В тази връзка препоръчваме на всички привърженици да отпътуват за мача рано сутринта в четвъртък, за да могат спокойно да се доберат до сръбско-босненска граница на пункт "Мокра гора" между 16.00 и 17.00 часа местно време. Маршрутът, по който трябва да минат и който е оповестен на сръбските органи на реда, е следният:
Калотина-Ниш-Крушевац. Почивка и хранене в Крушевац. Граничен пункт между Сърбия и Босна е "Мокра гора".
Вътрешният маршрут в Босна е: Visegrad, Gorazde, Foca, Trnovo, влизане в Сараево откъм Dobrinja.

Пътуването от границата до стадиона в Сараево ще отнеме около 2-3 часа. Молим феновете на Левски да приемат спокойно тази мярка на босненската полиция, тъй като тя ще съдейства за тяхната сигурност. Тъй като по време на ескорта до стадиона не е уточнено къде и как ще се спира за купуване на вода и храна, е добре феновете да са се подсигурили с известно количество вода и провизии.

Препоръчваме на привърженици на Левски да не нощуват на територията на Босна и Херцеговина нито преди, нито след мача. Категорично препоръчваме привърженици на Левски от други балкански страни да не предприемат самостоятелно пътуване до Сараево, в случай че не могат да се включат към групата автобуси и коли, които ще отпътуват от граничен пункт "Мокра гора" на сръбско-босненска граница в 17.30ч за Сараево.

Представител на Левски и двама български полицаи ще посрещнат привържениците на граничен пункт "Мокра гора", за да им дадат последни указания за обстановката в Босна и да ги придружат до Сараево. Представителят на Левски ще снабди с билети всички пътуващи преди влизането им в Босна, чиято цена е обявена в местна валута, но ще се заплаща в равностойност по 12 лв.

За да не се губи време, молим пътуващите в автобусите и колите, според броя на пътниците, предварително да си приготвят точна сума. Бройката на отпуснатите билети за привърженици на Левски е 600 и не може да бъде надвишена.

Билети на стадиона няма да може да се продават. Умоляваме всички привърженици, които ще пътуват, да се свържат с председателя на Националния клуб на привържениците Владимир Владимиров на тел: 0888915001, за да сме сигурни че билетите ще стигнат. В случай че има повече желаещи спрямо бройката от 600 билета, предимство ще се даде на пътуващите с автобуси и микробуси".