След 0:0 в първия мач, срещата реванш между Рубин и Леванте е доста трудно предвидима като краен изход.

По принцип руските тимове играят с голяма амбиция и мотивация в двубоите от Лига Европа и тъй като сега Рубине е домакин, би трябвало да считаме руския тим донякъде за фаворит в този мач, като очакваме този състав да продължи напред. От друга страна Леванте е дебютант в евротурнирите и може да се очаква, че в редиците на испанския състав няма огромен психологически натиск преди мача на руска земя.

В лагера на Леванте обаче, продължават да се случват странни неща. Броени дни преди реванша с Рубин, нигериецът Обафеми Мартинс разтрогна своя договор и обяви че напуска клуба. Причината са финансови проблеми с неизплатени суми по договора. Стана ясно, че Мартинс дори се е отказал от финансовите си претенции, като дори се е откупил за около 3 милиона евро, за да може да прекрати договора си. Той ще търси нови предизвикателства като футболист в Сиатъл (САЩ).

В Леванте това е втори подобен случай този сезон. През месец ноември гръцкият нападател Теофанис Гекас също прекрати предсрочно своя договор , след като само няколко месеца преди това беше станал играч на този тим.

Явно финансовите проблеми на клуба са сериозни, въпреки участието на отбора в Лига Европа. Въпросът е дали тази ситуация влияе негативно и на други играчи.

За реванша наказани са футболистите получили червени картони в двубоя на испанска земя. Ансалди от Рубин и Мичел от Леванте. В редиците на гостите наказание изтърпява още и Гонсалес. Така бройката ключови играчи в испанския състав, които не могат да играят става сериозна. Отборът разполага за мача срещу Рубин сега само с двама изявени нападатели - Рубен и Акуафреска.

Явно на пръв поглед положението на Рубин изглежда по-стабилно. Още повече, че през изминалата неделя при подновяването на срещите от руското първенство, Рубин победи с 1:0 Зенит. Тази престижна победа изглежда говори за добро моментно състояние на отбора, който сякаш е готов да търси успеха срещу Леванте и класиране в следващата фаза на Лига Европа.

Мачът между Рубин и Леванте можете да гледате ексклузивно на VOYO.BG в четвъртък от 19:00 часа.