Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини призова да получи повече правомощия, подобно на колегата му в Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън.

Италианецът призна, че няма достатъчно власт в клуба. Според него единственият начин за дългосрочни успехи, е да се следва модела на "червените дяволи", където Фъргюсън има решаващата дума за всичко.

Манчини е разочарован, че клубът все още не е успял да привлече големите му трансферни цели - Серхио Агуеро (Атлетико Мадрид) и Самир Насри (Арсенал). Специалистът искаше те да бъдат играчи на "гражданите" още в началото на предсезонната подготовка, за да може да се сработят с другите футболисти до старта на сезона.

"Може би за мен е трудно, защото съм тук едва от 18 месеца. Може би трябва да имам повече власт в други аспекти в клуба. За мениджъра, това е много важно. Може би, ако спечеля шампионската титла този сезон, ще бъде различно", сподели Манчини.

Той сравни Англия с родината си Италия.

"Тук е различно в сравнение с Италия. Предпочитам английски стил, защото ако мениджърът загуби, го уволняват. Мисля, че мениджърът трябва да взема всяко решение. Ако допусне грешка, си плаща за нея", допълни мениджърът.

Манчини каза, че развитие по трансфер на Карлос Тевес няма.

"Карлос все още е играч на Сити. Той трябва да се върне в Манчестър за мача за Камюнити Шийлд (срещу Манчестър Юнайтед на "Уембли" на 7 август). И да, той може да играе за нас отново", завърши специалистът.