Манчестър Юнайтед победи с 4:1 Ню Ингланд Революшън в първата си контрола от американското турне. Приятелската среща се игра на Джилет Стейдиъм" в Бостън беше наблюдавана от повече от  50 000 зрители.

Многобройната публика се нагледа на пропуски от страна на „червените дяволи” през първото полувреме, а всичките 5 гола паднаха през втората част на мача.

Димитър Бербатов започна срещата като титуляр, но не успя да се разпише. Българинът направи няколко пропуска, но този път компания в това му правеше и Уейн Рууни.

Резултатът все пак беше открит в полза на Манчестър Юнайтед, но чак в 50-ата минута. Автор на гола стана Майкъл Оуен. Само четири минути по-късно Федерико Македа се разписа за 2:0 след като остана сам срещу вратаря на американците.

В 56-ата минута Кени Мансали намали на 1:2 - след изстрел от пряк свободен удар топката се удари в  тялото на играч на Ню Ингланд и попадна в мрежата

В 60-ата минута Македа вкара втория си гол в мача с диагонален удар, а в 80-ата Джи Сун Парк оформи крайното 4:1 в полза на Манчестър Юнайтед резултат след страхотна комбинация с  Райън Гигс.