Американецът Бранд Снедекър спечели Плейофите ФедЕкс след победа на Тур шампионата в Атланта. Освен купата 31-годишният голфър взе и най-жадуваната парична награда в голфа, равняваща се на 10 милиона долара.

Преди турнира в Атланта Снедекър беше на пето място във ФедЕкс плейофите и беше последния от голямата петица, който при победа щеше да прибере паричния бонус. Той обаче надигра четиримата, който бяха преди него в класирането – Рори Макилрой, Тайгър Уудс, Фил Микелсън и Мат Кучар.

Снедекър завърши с 10 удара под пара в Тур шампионата, изпреварвайки с 3 удара англичанина Джъстин Роуз. Освен десетте милиона американецът ще получи и 1,4 милиона долара за победата в последния плейоф. Веднага след награждаването родения в Нашвил голфър заяви, че има късмета да е финансово стабилен и не се нуждае от 11 милиона в банковата си сметка, затова смята да използва парите за благотворителност.

Соченият за фаворит от букмейкърите – световният номер 1 Рори Макилрой остана втори във ФедЕкс класирането и ще получи доста по-скромната сума от 3 милиона долара. Третото място пък остана за връщащия се в старата си форма Тайгър Уудс.