Самир Лакхани спасява човешки животи като рециклира в специални работилници сапун от хотелите в Камбоджа. Лиляна Боянова разказва вълнуващата му история този четвъртък в рубриката „Вярваме в доброто“.

24-годишният младеж застава пред камерата на bTV, за да разкаже как милиони хора в Камбоджа, поради крайна бедност, нямат с какво да се изкъпят. В същото време, туристическият поток в страната оставя след себе си десетки хиляди калъпи сапун, който отива на боклука.

Как Самир разрешава тази несправедливост и в същото време предпазва от замърсяване околната среда, как не само спасява от болести хиляди бедни деца, но и осигурява работа на техните родители, зрителите на bTV ще видят този четвъртък в централната емисия на bTV Новините.

„Не се чувствам като герой, защото знам, че има още толкова милиони хора в развиващия се свят, които се нуждаят от нашата помощ. Въпреки това, да сме способни да осигурим заетост за жените, да помагаме на околната среда всеки ден, да подаряваме сапун на стотици хиляди деца всяка година, е най - хубавото чувство на света,“ споделя Самир пред Лиляна Боянова.

 „Вярваме в доброто” е специален проект на bTV Новините, който показва на зрителите онези новини за геройство и доброта, които често остават в сянката на актуалните събития и злободневни новини. Героите на водещата Лиляна Боянова са на пръв поглед обикновени хора от България и света, които обаче извършват необикновени подвизи, без да очакват отплата и признание.

„Вярваме в доброто“ вече има и Фейсбук страница, на която Лиляна Боянова приема сигнали за историите на (не)обикновени герои, които правят света по-добър.