Само часове, след като намалиха наказанията в Италия и на Милан бе позволено да участва в Шампионската лига, от УЕФА обявиха, че могат да спрат "росонерите" и те да не играят в най-престижния клубен турнир през следващия сезон. Вчера вечерта бяха обявени окончантелните санкции на отборите, замесени в уреждане на мачове на Апенините. След обжалванията се разбра, че Милан ще играе в Серия "А", но ще започне с минус 8 точки, а поради отнемане на точки от миналия сезон, остава на четвърто място за 2005/2006 г. и трябва да започне участието си в Шампионската лига от третия предварителен кръг.

УЕФА ще свика на извънредно заседание в четвъртък специална комисия, която ще обсъди участниците в европейските клубни турнири за следващия сезон. Както е известно в петък ще се тегли жребия за третия предварителен кръг на Шампионската лига и втория ""/квалификационен на Купата на УЕФА. Комисията включва президента на европейската футболна централа Ленарт Йохансон, вицепрезидента Сенеш Ерзик, холандецът Жо Спренгерс и още един член на изпълнителния комитет.

"Не е обичайно тази комисия да се събира, за да обсъжда участници, заяви говорител на УЕФА. - Събранието е свикано, за да се разгледат участниците и особено допускането на италианските отбори". Другият представител на Италия в предварителните кръгове на Шампионската лига е Киево.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ