"Английска инвазия в Шампионската лига", е лайтмотивът в заглавията на днешните спортни медии по света, които отделят основно внимание на класирането на три англисйки тима на полуфинал в Шампионската лига. Другата водеща тема логично е двубоят между Байерн (Мюнхен) и Милан, който определи съперник на Манчестър Юнайтед да е италианският гранд. Sportal.bg представя на вашето внимание някои от най-интересните заглавия от спортните страници на вестниците по света днес.

Франция:

"Le Parisien": "Росонерите" останаха сами срещу англичаните. Само Италия още оказва съпротива.
"Le Figaro": Постижението на английските клубове се превърна в ясно послание за другите два гиганта в европейския футбол - Италия и Испания.
"Libеration": Английска инвазия в Шампионската лига.

Испания:

"As": Англия определя тона в Шампионската лига. Силното присъствие на английските клубове и ранното отпадане на испанските не е никаква случайност. Английският футбол има основите за едно икономически многообещаващо бъдеще, отхвърлил е някои от своите прастари разбирания и следва линията на развитие, наложена от южноеврпейски треньори като Моуриньо и Бенитес. Това може да е началото на доминация, която ще настъпи на терена. Испания пък остава много назад.

"El Mundo": Висшата лига несъмнено се е превърнала е мерилото за качество в европейския футбол. Никой не може да се конкурира с този футбол, който се е отказал от някои стари традиции и се е глобализирал. Великобритания е новата витрина на звездите и привлича финансови магнати, които искат да инвестират във футбола.

Холандия:

"Telegraaf": Велика вечер в Мюнхен, в която Байерн се бори до последния си дъх.
"Volkskrant": Хитрите играчи на Милан не оставиха на германците никакъв шанс.
"Algemeen Dagblad": Рой Макай и Марк ван Бомел трябваше да водят атаката на Байерн. Един друг холандец - Кларънс Зеедорф, се превърна в звездата на вечерта.

Англия:

"Daily Mirror": Нашите трима крале. Продължаваме да живеем в мечтата!
"The Sun": Големите трима на Англия са готови за най-голямото шоу в историята на Шампионската лига.
"The Independent": Байерн се представи много разочароващо. Сложната им задача изглежда ги съсипа.
"Daily Telegraph": Изненадващо Милан е съперникът на Манчестър Юнайтед. Милан направи впечатляващо шоу в Мюнхен. С целия си опит Милан остана спокоен и разбиваше всичките опити за атака на Байерн.

Австрия:

"Die Presse": Байерн е спрян - Милан победи с 2:0 в Мюнхен и спаси честта на италианския футбол. Рекордьорът по титли на Германия се издъни на четвъртфинал.
"Kronenzeitung": В рамките на четири минути провалът беше готов.
"Kurier": Травмата на Байерн продължава - ново отпадане от Милан и 0:2.

ЦВЕТЕЛИНА КЕМАЛОВА