Да имаш чувство за хумор значи да се смееш въпреки всичко. Капитанът на Вердер (Бремен) Франк Бауман успя да реагира точно по този начин след тегленето на жребия в Шампшионската лига. "Ще приемем ролята на фаворит в нашата група с най-голямо удоволствие", обяви с усмиквка Бауман. Група "А", в която попадна Вердер, трудно можеше да бъде по-страхотна. За Вердер новият сезон в Шампионската лига ще започне на 12 септември с гостуване на английския шампион Челси, а две седмици по-късно на "Везерщадион" гостува носителят на титлата в Шампионската лига Барселона. Мачовете срещу четвъртия отбор - българския шампион Левски (София), не трябва да са нищо повече от задължителни победи, ако Вердер иска да достигне осминафинала.

Треньорът Томас Шааф научи за жребия на път за хотела в Есен, където неговите възпитаници са отседнали преди двубоя с Шалке 04 тази вечер. "В нашата група се паднаха два от топ-фаворитите за спечелване на титлата. Само един щеше да ни е напълно достатъчен", коментира Шааф.

Въпреки големите имена мениджърът на Вердер Клаус Алофс не иска да се предаде. "Излизаме без никакви комплекси. Който играе в Шампионската лига, иска да премери сили с най-добрите. Сега имаме тази възможност и искаме да отидем на осминафинал", категоричен е той.

ЦВЕТЕЛИНА КЕМАЛОВА