През годините в Шампионската лига са се изявявали някои от най-големите бразилски таланти. Звезди, които озаряваха турнира. Наскоро екипът на обзорното предаване за Шампионска лига пътува до Южна Америка, където се срещна с играч, който прекара пет години в Реал (Мадрид) и спечели три пъти турнира. Става въпрос за Савио.

Кариерата му започва във Фламенго с играчи като Ромарио и Едмундо. След блестящите му изяви през 1998 година Реал подписва с него.

"За мен бе малко не очаквано. Разбира се чувството беше велико. Бях леко нервен и припрян в началото", казва Салвио.

Когато той пристига в Мадрид, Реал чака трофея вече повече от три десетилетия. Само пет месеца по-късно отборът е шампион на Европа за седми път. Голът на Предраг Миятович донесе победата над Ювентус на финала в Амстердам. Контузия попречи на Савио да играе в онзи мач като титуляр, но това не помрачава празника.

"Когато мачът свърши ни обзе невероятното чувство на еуфория и радост. 32 години чакане бяха приключили. Пристигането ни в Мадрид бе уникално. Беше невероятен купон. Това беше много щастлив и много важен момент за кариерата ми".

След този успех Савио продължи да играе блестящо. През 2000 година отборът още веднъж стигна до финал в Шампионска лига. Бразилецът имаше решаваща роля за успеха над Валенсия.

"Не започнах финала, бях на пейката, но 20 или 30 минути преди края имах шанса да се появя на терена. На практика с първото си докосване пуснах топката към Раул, който вкара третия гол и това тотално уби интригата. Ето защо 2000 година е толкова паметна и специална за мен".

Третият му златен медал не спечелен през 2002 година в мача, който увековечи Зинедин Зидан. Въпреки че не участва във финала, това бе последният мач на Савио за Реал (Мадрид).

"Спечелихме Шампионската лига и няколко месеца по-късно отидох в Бордо, Франция. Реал не е печелил трофея от тогава. Сега сме 2013-а, така че са изминали вече 11 години без триумф в Шампионската лига. Надявам се, че тази година ще спечелим десетата титла. Ще бъде невероятно".

Въпреки че игра само около 20 минути общо време в трите финала, постижението на Савио е впечатляващо. Единственият друг бразилец, печелил три пъти трофея е Роберто Карлос. След като напусна Мадрид, Савио игра във Франция, отново в Испания и в Бразилия, а след това отново се изяви в Шампионската лига през 2008 година с Анортозис.