Другият реномиран италиански всекидневник "Ла Стампа" пък обръща доста по-сериозно внимание на представянето на бразилската звезда на Киево Амаури, който снощи отбеляза двете попадения за отбора си при равенството 2:2 между италианците и Левски в двубоя реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига.

"Амаури влезе в историята на Киево 4 минути след началото на второто полувреме и по този начин направи отпадането на веронци по-поносимо. Бразилецът отбеляза първия гол за отбора на Пилон в Европа, която обаче така или иначе остана далеч в мечтите на жълто-синята част от Верона. И всичко това се случи за малко повече от половин час. След това вече бе късно за Киево да излезе от шока, въпреки че Амаури направи всичко възможно, за да стори точно това. Статистиката пък говори красноречиво за способностите на Левски - българите не бяха допускали гол от 351 минути игрово време в досегашните предварителни кръгове, печелейки мачовете си с по 2:0.

Междувременно пък стана ясно, че на стадиона във Верона снощи са присъствали общо 23 327 зрители, което е донесло приходи на стойност 155 156 евро за Киево.

МАРИЯ ДИМИТРОВА