"За пари или за слава, днес Киево ще се опита да влезе в истинската Шампионската лига, оставяйки далеч в историята трудностите в този трети предварителен кръг". Това пише в днешното си издание италианския спортен всекидневник "Гадзета дело Спорт". "Споменавайки пари пък няма как да пропуснем факта, че ако се класират за най-комерсиалния европейски клубен турнир, ръководството, наставника и футболистите в отбора ще получат доста внушителни премии, обещани от президента на отбора Лука Кампедели. Освен това пък, на всички е ясно колко щедра е европейската централа УЕФА към тези, които са си спечелили място в груповата фаза на надпреварата. В случая става въпрос за сума между 8 и 10 млн.евро, които с оглед на скромните финанси, с които разполага отбора, със сигурност могат също да послужат като мотивационен фактор за срещата тази вечер. Извън очакванията за парични постъпления обаче има и един друг фактор, който не трябва да се забравя, а именно - представянето на терена.

""Двата гола пасив от срещата в София надали могат да бъдат особено вдъхновение за всички, които ще облекат синьо-жълтата фланелка тази вечер. Кадровите проблеми в тима обаче поне засега са сравнително позабравени, главно заради позитивното завръщане на Матео Бриги, който тази вечер ще играе със защитна маска на лицето. Ако обаче все пак полузащитникът бъде оставен на скамейката по нареждане на професор Ночини, неговото място ще бъде заето от Саммарко, а това неминуемо отново поставя въпроса за креативността на иначе стабилната веронска халфова линия.

""Но думите на наставника Пилон дават нови надежди: "Важното е да бележим и да не допускаме голове. Ще подходим към мача със спокойствие и търпение". Що се отнася до публиката на стадиона пък, там надали можем да очакваме рекорди, като тези от 10 септември 2003 година, когато "Бентегоди" прие 34 624 зрители за двубоя на Киево с Ювентус. Все пак обаче поне 25 000 няма да липсват. И за да се оправдае грешно преведената от българската преводачка фраза на Станимир Стоилов, според която са "нужни четирима италианци, за да заменят един българин на терена", днес Киево ще трябва мисли за подвизи. Затова - Успех Киево, нека поне веднъж и ти усетиш каква е цената на истинската победа!", завършва материалът.

МАРИЯ ДИМИТРОВА