Фенербахче ще играе в Шампионската лига, след като Арбитражният спортен съд (КАС) е отменил решението на УЕФА за изваждане на клуба за две години от евротурнирите.

Фенербахче беше наказан заради участие в манипулирани мачове, но вече може да мисли за континенталните клубни надпревари. Новината беше съобщена от президента на клуба Азиз Йълдъръм.

"Фенербахче ще бъде в жребия за третия кръг на Шампионската лига в петък”, заяви доволен президентът на „жълто-сините” от Истанбул Азиз Йълдъръм пред клубната телевизия.

Истанбулската стокова борса пък на момента реагира на тази новина и акциите на клуба се повишиха с 10.55 процента. По-късно днес УЕФА трябва да обяви дали Фенербахче действително е спечелил обжалването в КАС. Иначе в медиите се появиха информациите, че УЕФА е поискала от КАС да постанови крайното си решение до 25 август по казусите с Фенербахче и другия турски гранд Бешикташ, който получи наказание от една година лишаване на право за участие в турнирите. Иначе и двата клуба поискаха от УЕФА да отмени санкциите им с писма през юни, но централата потвърди първоначалното си становище.