Добрата новина за треньора на Висла (Краков) Роберт Мааскант преди първата среща с Литекс от 3-тия кръг на квалификациите в Шампионската лига е, че няма здравословни проблеми и дори словенският нападател Андраж Кирм се е включил наравно с останалите в тренировките, информира вестник „Газета Краковска”.

Според изданието, Кирм досега работил с треньора по физическата подготовка Даниел Михалчик и дори се смятало, че той няма да бъде на разположение за първата среща между двата отбора във вторник в Ловеч.

"Всичко е наред, на треньора е предадено, че Кирм може да бъде в групата за България, но по-вероятно е да седне на резервната скамейка, тъй като до петък той беше на облекчен режим”, коментира Михалчик.

Странното е, че групата беше обявена преди последната тренировка и в нея на мястото на словенеца беше включен защитникът от Коста Рика Хуниор Диас. Вероятно и двамата ще пътуват, а един от тях ще отпадне в деня на мача.

Нападателят Патрик Малецки, който вкара първия гол във втората среща със Сконто (Латвия), пък не тренира с основната група. Самият Малецки обаче разсея съмненията, че има здравословен проблем.

"Просто понякога треньорът ни позволява всеки сам да избира натоварването си. Така че когато всички в петък след обяд и в събота тичаха под дъжда, аз бях във фитнеса”, обясни опитният национален състезател.

Треньорът Роберт Мааскант пък загадъчно заяви, че може и да има промени в стартовия състав на Висла за гостуването в Литекс.

"Имам много варианти по избора на стартов състав. И се надявам, че ще посоча тези, които са в състояние да достигнат благоприятен резултат за нашия отбор в България. След последните разбори с екипа ми ще решим дали ни трябват бързи играчи или пък ще заложим на отбранителна тактика. Така че във вторник вечерта може да бъдат очаквани изненади по въпроса със стартовия състав”, разказа холандският специалист.

"Ако трябва да сравняваме Висла и Литекс, и двата състава може би имат сходни качества. Вероятно ние имаме някои специални играчи като Маор Меликсон и Ивица Илиев. Да не забравяме и Генков. Той разбира се, ще иска да се докаже в родината си”, каза още треньорът на Висла пред официалния сайт на клуба.