Английският Манчестър Юнайтед ще излезе с осакатен състав в днешния първи 1/2-финал на Шампионската лига срещу Милан. "Червените дяволи" ще бъдат без 8 свои футболисти, като само 4-ма защитници са здрави за сблъсъка с "росонерите". Рио Фърдинад има контузия в слабините и се присъедини към съотборниците си в отбранителния вал Гари Невил, Неманя Видич, Микаел Силвестре и Крейг Каткарт. Единствените налични бранители за срещата с Милан са Патрис Евра, Уес Браун, Джон О`Шей и Габриел Хайнце.

Халфовете Жи-Сунг Парк и Киърън Ричардсън също пропускат мача заедно с травмирания нападател Луис Саха. Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изрази крайното си недоволство от кадровата ситуация. "Ножът е опрял до кокала. Имаме налични само 12 футболисти", разкри шотландският специалист.

"Не е време да се самосъжаляваме. Време е да докажем какво можем. Многократно в цялата си история Манчестър е доказвал, че може да побеждава и по трудния начин. Трябва да съберем всичката си енергия, защото предстои солиден двубой", сподели още наставникът на британците. В събота "червените дяволи" направиха само 1:1 с Мидълзбро в мач, в който Рио Фърдинанд получи своята травма.

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ

Снимка: AFP