Литекс замина за Подгорица, където във вторник ще изиграе първия си мач от втория квалификационен кръг на Шампонската лига срещу Могрен. Двубоят е от 21:00 часа.

Треньорът Любослав Пенев тръгна с група от 20 футболисти за черногорската столица. Новото попълнение Бернар Онанга Итуа, както и Деян Джерманович не попаднаха в групата за срещата. Останалите летни покупки обаче се качиха в самолета - французинът Максим Жос и уругваецът Роберто Флорес.

Пенев сподели очакванията си преди мача с Могрен. "Няма да правя анализ, нито ще давам информация за противника. Запознати сме с тима, но той е в по-различен състав от последните месеци. След като са се класирали, значи имат класни футболисти. Няма значение кой е напуснал и кой не. Стилът им е същият. Не ни интересува, че сме гости в първия мач, знаем за какво отиваме. Селекцията не е завършила", коментира треньорът на "оранжевите".

Главният мениджър на ловчанлии Стойчо Стоилов пък очевидно е убеден, че Литекс ще преодолее Могрен, тъй като вече мисли за следващия кръг. "Дано жребият е блакосклонен към нас", заяви той.

За разлика от Пенев, Стоилов каза, че селекцията вече е приключила.