Днес от 20:30 часа на стадион "Георги Аспарухов" Левски ще изиграе първия си официален мач за сезона. "Сините" ще се изправят срещу грузинския Сиони в първи мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига, като в тази среща те ще гонят своя десети успех в най-авторитетния клубен турнир на Стария континент.

Наставникът на Левски – Станимир Стоилов няма да може да разчита на Екундайо Джейоба, който е трайно контузен, както и на Мариян Огнянов, който също е извън строя. Всички други футболисти са на разположение на специалиста и той ще може да пусне най-доброто, с което разполага в битката за заветната мечта – групите на Шампионската лига. Мъри не скри желанието си за изразителна победа, която да направи реванша протоколен и затова в нападение ще играят героите от миналогодишното участие на Левски в евротурнирите – Емил Ангелов и Христо Йовов. В центъра на терена ще оперират Даниел Боримиров, Ричард, Бардон и Телкийски, а пред вратаря Георги Петков ще бъдат Топузаков и Томашич в центъра, Станислав Ангелов в дясно и Лусио Вагнер в ляво. На резервната скамейка своя шанс ще чакат представилите се великолепно в контролите Домовчийски и Коприваров, както и новите попълнения Борносузов и Веско Минев.

Треньорът на гостите от Сиони – Кахабер Цхададзе ще може да използва най-добрите си футболисти и най-вероятно той ще заложи на същия състав, който отстрани ФК Баку в първия предварителен кръг на турнира. Въпреки че са аутсайдери, гостите пристигнаха в София настроени за битка и за добър турнирен резултат, койо да запази шансовете им за историческо класиране в третия предварителен кръг.

Вероярни състави:

ЛЕВСКИ: Петков, Топузаков, Томашич, Вагнер, Ст. Ангелов, Ричард, Бардон, Боримиров, Телкийски, Йовов, Ем. Ангелов
Старши-треньор: Станимир Стоилов

СИОНИ: Батиашвили, Кубари, Л. Челидзе, Шишвеишвили, Рахвиашвили, Байелидзе, Шавгулидзе, Кутсуруа, Алавидзе, Микушадзе, Мемеджи
Старши-треньор: Кахабер Цхададзе

Рефер: Фриц Шултик (Ав)

Стадион: "Георги Аспарухов", София

Начало: 20,30часа

 

ПЕТЪР БАХАРОВ