Привържениците на финалиста в тазгодишното издание на Шампионската лига Ливърпул създават най-много проблеми от всички агитки в Европа. Това сочи доклад на Европейската футболна централа УЕФА относно футболното хулиганство. През последните 4 години феновете на ”мърсидайдци” са участвали в повече инциденти отколкото, който и да е футболен клуб от Стария континент. Преди 10-ина дни англичаните предизвикаха безредици в гръцката столица Атина в търсене на билети преди финала на Шампионската лига.

”Това е най-пресният пример. Кои други фенове крадат билети от ръцете на деца? Видяхме всички какво стана в Атина и това бе предизвикано от феновете на Ливърпул. От 2003-та насам има регистрирани 25 инцидента с участието на ливърпулските фенове извън техния град. В сравнение с привържениците на другите отбори това е огромна цифра”, каза говорителят на УЕФА Уилям Гейлърд.

На финала в Атина феновете на Ливърпул получиха само 11 000 билета, а в гръцката столица пристигнаха няколко пъти повече англичани искащи да гледат мача наживо.

”Задайте си въпроса защо при същите условия за същия мач нямаше проблеми с феновете на Милан, а само с тези на Ливърпул”, каза още Гейлърд

ДЕНИСЛАВ ДЕНЧЕВ