Само четири минути бяха достатъчни на Челси, за да открие резултата. Фрак Лампард центрира от свободен удар отдясно, а Михаел Балак се извиси над защитата и с удар с глава не остави никакви шансове на вратаря Волкан Демирел - 1:0.

Домакините продължиха да доминират на терена и непрестанно да атакуват. Джо Коул удари десния страничен стълб след пробив отляво и подаване на Саломон Калу. В 22-та минута пък Дидие Дрогба стреля опасно, но над гредата.

Четири минути по-късно Челси трябваше да направи принудителна смяна, тъй като вратарят Карло Кудичини получи контузия. На вратата застана третият вратар - Иларио, тъй като и титулярът Петер Чех е извън строя.

През второто полувреме английският тим продължи да владее инициативата. Демирел отрази два опасни удара на Дрогба, а по-късно Рикардо Карвальо стреля от изгодна позиция над гредата. Едва в последните 10 минути гостите от Истанбул застрашиха вратата на Челси. Иларио спаси опасни удари на Гьокхан Гонул и на влезлия като резерва Матея Кежман.

За да се стигне до 87-та минута, когато Франк Лампард сложи точка на спора. Микаел Есиен проби отдясно и сложи топката на краката на Лампард, който отблизо не сгреши - 2:0.

Така Челси отново е на полуфинал и отново срещу Ливърпул за трети път в последните четири години. Първата среща е на 22-и април на Анфийлд, а реваншът седмица по-късно на Стамфорд Бридж. БТА