Наставникът на Барселона Тито Виланова се изказа ласкаво за руския футбол, ден преди мача със Спартак в Москва от Шампионска лига.

"За нивото на руския футбол мога да кажа, че е високо. Сега руските клубове могат да си позволят да купуват водещи играчи на световния футбол. Трансфер на Меси в Русия? От мен не зависи кога той ще играе в Русия. Надявам се Лео още дълго да играе при нас в Барселона.

Познавам добре Емери от времето, когато беше във Валенсия, тренираните от него отбори играят добре и в атака, и в защита. Сега нашите отбори не се познават много. Но към Спартак изпитваме уважение. В московския отбор бих изтъкнал Еменике - той е много бърз.

Стараехме се да постигнем победа във всички мачове от Шампионската лига през този сезон. Групата ни е сложна, но това не е изненада, в Шампионската лига няма слаби отбори", заяви Виланова на пресконференция.

Неговият колега от Спартак (Москва) Унаи Емери заяви, че и в Барселона може да се намерят слаби.

"Спартак преживява не много приятен момент, нашите играчи постоянно получават контузии. Старая се да мисля за ежедневната работа, за това как да подобря играта. Засега не се оправдават всички надежди, но ние може да
просперираме. Чувствам сили да продължа работата си.
А и играта на Барселона може да се оценява по различен начин. Те също губят мачове, правят равни мачове. Може да се намерят слаби страни и в Барселона ", каза Емери.